Nutrilett dag 17 och bara 4 dagar kvar av pulverdieten

20 Dec

Idag hade jag läkarbesök allt såg bra ut med alla prover och blodtryck 🙂 Ställde lite frågor till henne om Ketos och fick i princip samma svar av henne som jag redan hade läst till mig på Internet genom olika webbsidor.

Jag frågade Läkaren:

Hur fungerar det om man är i Ketos i längre perioder veckor, månader har läst och hört så många olika versioner? Om det är skadligt för kroppen på något sätt? Hon svarade- Det vet man inte riktigt, det finns väldigt lite information och forskning kring det och hur det påverkar kroppen och hjärnan på längre sikt.

Vad skulle hända om jag valde att  fortsätta med t.ex LCHF nu direkt efter Nutriletts VLCD-diet för då skulle ju min kropp fortsätta att vara i Ketos?  Hon svarade- Det är inte bra för dig och hjärnan behöver fett så gör som du planerat- Ät regelbundet,  var 4.de timme och du kan ersätta vissa mål med t.ex Nutrilett som du planerat det är helt okej.

Det var vad hon sa, men jag vet att olika Läkare skulle kunna säga helt olika saker. Nu har jag inte tänkt att vara i Ketos flera månader i taget, men ville ändå fråga henne eftersom hon är Läkare, men jag kommer säkert ha nytta av Ketos och Ketoner i framtiden igen. Men jag gör som jag planerat hela tiden ska äta nyttig hälsosam mat och ersätta vissa måltider med Nutrilett from nästa vecka. Jag tänkte svara henne, men det är ju mycket fett i LCHF 😉 men glömde bort.

Vad är Ketos?

Ketos är ett Metaboliskt tillstånd som uppstår när man äter VLCD-Diet (460-800 kalorier per dag) eller annan kolhydratfattig kost. När inte kroppen får tillräckligt med kolhydrater så börjar kroppen använda fettreserverna som energikälla. Det tar mellan 3-5 dagar för kroppen att hamna i Ketos när man äter VLCD det är väldigt individuellt. Har kroppen hamnat i Ketos kan din andedräkt lukta aceton, du kan känna en viss bismak i munnen och ditt allmäntillstånd brukar bli bättre. Om man ändå vill kontrollera om kroppen har hamnat i Ketos kan man mäta det med urinstickor Ketostix som går att köpa på Apoteket eller med Ketonmätare. Man rekommenderas inte att äta en VLCD-diet i mer än 3 veckor.

Många förväxlar det naturliga tillståndet Ketos som sker kontrollerat t.ex vid fasta, med Ketoacidos som är Farlig. När Ketos  sker okontrollerat som vid exempelvis.Diabetes typ1. med bristfällig insulintillförsel eller långvarig alkoholism så leder det till Ketoacidos.

PÅ dessa sidor kan du läsa mer om Ketos  på Nutriletts sida Vad är ketos? – Nutrilett. På Wikipedia Ketos (metabolt tillstånd) – Wikipedia.

På Kostdoktorns sida FAQ om lågkolhydratkost / LCHF | Kostdoktorn.

På Viktvägvisarens sida Ketos: hur det hjälper dig att gå ner i vikt | Viktvägvisaren.se.

På VLCD.s sida Vanliga Frågor om VLCD – Här får du svaren! – VLCD.se.

 

 

 

Dag.17 Ons 19/12 2012

Starvikt:85kg (121203)

Vikt:79kg (-6kg)

Mat:5 Nutrilett shakes, 2 koppar svart kaffe och mycket vatten. Vitaminer.

Träning:1 tim Promenad Ute

Annonser

Ett svar to “Nutrilett dag 17 och bara 4 dagar kvar av pulverdieten”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dag 43 Resultat 6 veckor med Nutrilett « Livsvågen - januari 15, 2013

    […] Jag besökte läkaren och ställde lite frågor till henne om Ketos och så skrev jag lite  Vad är Ketos. Vilka resultat fick jag av att enbart äta VLCD shakes under 3 veckor? Hur mycket gick jag ner i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: