Dag 78 Resultat 11 veckor med Nutrilett

18 Feb

Nu har jag bytt ut frukosten mot vanlig mat så nu äter jag- Frukost:vanlig mat, Mellanmål:Nutrilett bar eller smoothie eller proteindryck, Lunch:vanlig mat, Mellanmål:Nutrilett bar eller smoothie eller proteindryck, Middag:vanlig mat.

Min första ”vanliga” frukost bestod av havregrynsgröt med rivet äpple, några russin och mjölk. Smakade väldigt sött sötare än Nutrilett bars eller smoothies. Jag har ju inte ätit socker i form av godis, glass, kakor, läsk osv (förutom Nutrilett bars och smoothies som jag har ersatt vissa måltider med) sen förra året. Smaksinnet är mycket mycket starkare nu russinen och äpplet smakade jättesött nästan så jag fick blanda i mer mjölk i gröten för att spä ut det söta.

Så det kan gå förr i tiden hade jag inga problem att trycka i mig flera hekto lösgodis och skölja ner det med ännu mer socker i form av läsk. Jag saknar inte godis just nu och har inget sockersug visst kommer jag äta det nån gång i framtiden, men då blir det kanske en gång i veckan istället för 6-7 dagar i veckan som förr. Det är så lätt att fasta i sockerberoendet när man väl börjat mata sig själv med det dom flesta dagar i veckan i alla fall för oss som tillhör eller har tillhört kategorin- matmissbrukare, sockermissbrukare, snabbmatsmissbrukare osv. Jag vill aldrig hamna där igen, äta med känslor och låta maten och sockret styra min vardag. Jag har gjort ett val och tagit kontroll över min kropp, mitt liv och mitt välmående.  Ingen annan än jag själv kan ta det beslutet, allting börjar i huvudet, det är där jag kan gå in och försöka ändra mina destruktiva tankar. Det går att ta sig ur gamla destruktiva mönster det är inte lätt och man drabbas av abstinens som vilken missbrukare som helst, men det går! Kan jag så kan du!

Min tanke var att jag skulle försöka gå ner ca 1kg i veckan, men nu går jag ner mellan 0,6-0,8kg i veckan jag tycker det är helt okej känner mig inte stressad och behöver inte gå ner snabbare än så 🙂 Jag fick min kickstart med 3 veckors Nutriletts-VLCD och fick det resultatet som jag ville ha en kickstart för att kunna behålla motivationen att fortsätta. Jag vet att jag kommer nå mitt mål, jag äter bra, har börjat träna regelbundet och vem vet jag kanske får en och annan muskel på köpet också och det jag definitivt får är- bättre ork, bättre mående fysiskt- och psykiskt, bättre styrka och bättre kondition.

Hellre väger jag mer och har lite muskler, bra kondition, mår bättre och har mer ork än sitter i soffan med en chipspåse i ena handen och lösgodis i den andra, mår jättedåligt och har så dålig kondition så jag knappt orkar lyfta upp fjärrkontrollen. Allting handlar om balans det är det jag har försökt lära mig själv visst ska jag unna mig saker, men det finns gränser jag är ingen elitidrottare som kan trycka i mig flera tusen kalorier per dag. Gör jag det ja, då kommer jag snart sitta här, flåsandes, väga över 150kg och undra- ”Vad fan var det som hände?” och säkert ta till mina gamla ursäkter- ”Jag har varit duktig behöver belöning, en chipspåse skulle sitta fint”,- ”Jag är faktisk äldre nu och har inte bra ämnesomsättning”,- ”Men runda människor är mycket trevligare och nöjdare som personer för dom är alltid mätta och glada,- Istället för smala människor som har lågt blodsocker och är griniga jämt”(vem försökte jag lura egentligen? var grinig jämt och fick blodsockerdippar)- eller sagt Jag har faktiskt varit gravid och lagt på mig extra kilon så det så” (kanske ingen hållbar ursäkt efter 13år 😉 haha)

 

BODYPUMP

Bodypump 18 februari

 

Veckoresultat

Nutrilett resultat vecka 11

 

 

 

Dag.78. Mån 18/2-2013

Startvikt:85kg (121203)

Vikt:71,8kg (-13,2kg)

BMI start:31,22 Fetma klass 1

BMI:26,37 (-4,85)

Midja start:89cm (121203)

Midja:76cm (-13cm)

Mat:Frukost Havregrynsgröt med rivet äpple, russin och mjölk 277kcal, Mellanmål Nutrilett smoothie 210kcal, Lunch Kikärtsbiffar, ris, tzatziki och sallad 410kcal, Mellanmål proteindryck 92kcal, Middag:Lövbiff, kokt potatis, sås och grönsaker 435kcal. Totalt:1424kcal

Träning:55min Bodypump, 30min Styrketräning (individuellt träningsprogram)

Annonser

6 svar to “Dag 78 Resultat 11 veckor med Nutrilett”

 1. EllinorO februari 19, 2013 den 09:57 #

  Du är jätteduktig. Och du har fått in helt rätt tänk

 2. LizasGastricbypass februari 19, 2013 den 13:46 #

  Så bra tänkt! Jag skulle behöva en kickstart igen. Det är mkt socker här hos mig nu…

  • Livsvågen februari 20, 2013 den 01:08 #

   Tack! En kickstart kan vara bra ibland 🙂

 3. smulgubben februari 19, 2013 den 15:43 #

  Oj, vad bra det går för dig nu:) Grattis!
  Du verkar ha allt under kontroll och din inställning är underbar!
  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: