Kan man skrämma bort fettet?

13 Mar

Kan man skrämma bort fettet? Tydligen  kan man förbränna lika många kalorier som i en liten chokladbit när man kollar på skräckfilm står det i en artikel på  iform.se. Brittiska forskare har undersökt effekten av skräckfilmer på en testgrupp. I testet kom dom fram till att hjärtrytm, syreupptag och mängden  koldioxid i utandningen steg i snitt 33 procent under filmvisningen.

Topp tio filmerna som förbrände mest kalorier var:

 • 1. “The shining”: 184 kalorier
 • 2. “Hajen”: 161 kalorier
 • 3. “Exorcisten”: 158 kalorier
 • 4. “Alien”: 152 kalorier
 • 5. “Saw”: 133 kalorier
 • 6. “A Nightmare on Elm Street”: 118 kalorier
 • 7. “Paranormal Activity”: 111 kalorier
 • 8. “The Blair Witch Project”: 105 kalorier
 • 9. “Motorsågsmassakern”: 107 kalorier
 • 10. “Rec”: 101 kalorier

 

Det här med filmer fick mig att tänka på en sak. Jag har kollat på många filmer och i mitt tidigare liv (innan jag började min viktresa) åt jag mycket med känslorna och av gammal vana. När jag kollade på skräckfilmer (har inte vågat kolla på alla, och några genom att hålla händerna framför ögonen typ halva filmen ;)) åt jag mer och onyttigt under filmen för att filmen var ”skrämmande, obehaglig, spännande osv” om jag kollade på komedi åt jag mer och onyttigt under för att filmen var ”underhållande, rolig, glad osv.”  samma sak om jag kollade på action  åt mer och onyttigt för att filmen var ”spännande, händelserik osv” kollade jag på drama åt jag mer och onyttigt för att filmen var ”känslosam, sorglig, gripande osv”.

Ja, och så får vi ju självklart inte glömma mysfaktorn som är kopplat till filmkväll, fredagsmys, lördagsmys och allt vad det heter då vi känner oss glada, lyckliga nöjda och belåtna och äter med känslorna, bara för att man ska det är ju för sjutton ”Fredagsmys”. Vi kan nog hitta på många olika saker för att få belöna och trösta oss själva med snabbmat, godis, chips, läsk osv. vi kan säkert ha ”Måndagsmys” för att vi har varit duktiga, ”Tisdagsmys” för att vi har varit duktiga och så kan vi ha ”Onsdagsmys” för att bedöva vårt dåliga samvete för att vi åt oss övermätta när det var måndagsmys och tisdagsmys, sen kan vi ha ”Torsdagsmys” för att vi vi är stressade ja, men då är det ju redan fredag och då behöver vi inte ha dåligt samvete för att det är faktiskt dags för det ”Obligatoriska Fredagsmyset” 😉 Äter du med känslorna?

Jag vet inte hur många kalorier jag kunde få i mig under en filmkväll, men många var det. Sen slutade jag med sockret under sista halvåret 2012. Kom över sockersuget, abstinensbesvär och jag märkte att det var lättare att kolla på film utan att äta godis, chips, läsk osv. Jag har en dotter som äter snacks då och då, men jag har känt mig nöjd med frukt eller fruktsallad och inte känt mig sugen på hennes godsaker. Så det borde väl betyda att jag har kommit över det där med att äta med känslorna när jag kollar på film. Eller så är det helt enkelt så att frukt är inte lika beroendeframkallande som socker 😉 Jag kan äta socker någon gång i framtiden, men jag tänker inte börja äta det 7 dagar i veckan räcker 1 gång i veckan eller bara då och då. Just nu har jag inget behov av socker och det är väl bara bra om jag lyckas hålla det ett tag till. Självklart ska jag unna mig saker, ingenting är förbjudet för mig i matväg utan jag tänker försöka äta med måtta och hålla mig till godsaker då och då inte snabbmat, godis, läsk 7 dagar i veckan lite sunt förnuft.

Tänk vad enkelt det vore om man verkligen kunde skrämma bort fettet, men samtidigt gillar jag utmaningar och att kämpa så jag kan tycka att det skulle vara lite tråkigt om det var så enkelt haha.

 

 

 

 

Dag.101 Ons 13/3-2013

Startvikt:85kg (121203)

Vikt:68,6kg (-16,4kg)

Mat:Frukost Havregrynsgröt med rivet äpple och mjölk, smörgås med ägg och skinka 380kcal, Mellanmål Nutrilett bar 216kcal, Lunch Fisksoppa med lax och räkor, sallad 440kcal, Mellanmål Nutrilett smoothie 210kcal, Middag Kycklingsallad 330kcal. Totalt:1576kcal

Träning:60min Powerwalk

Annonser

2 svar to “Kan man skrämma bort fettet?”

 1. SusLotus mars 14, 2013 den 11:03 #

  Ja socker är ju som narkotika har man kommit fram till. Bäst är nog att avstå så länge man kan för det blir lätt att man ”trillar dit”. Vill också försöka ta bort det nästan helt. Får ju faktiskt inte äta det längre heller pga diabetes 2. Men jag har mer matsug än sockersug iofs. Glupsk kallas det visst. Oavsett om det är broccolilåda eller linssoppa vill jag alltid ha mer…

  Jag får garanterat en chock av Exorcisten och The shining!!! Dom filmerna skrämmer vettet ur mig.

  Ha en bra dag!
  Kram Sussie

  • Livsvågen mars 17, 2013 den 23:53 #

   Haha aha är det det det kallas Glupsk Tack för info jag har alltid undrat vad det heter jag har nämnligen haft samma sjukdom eller diagnos 😉 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: